Over Marian Eikelenstam Over de behandelingen KNGF/Kwaliteit Contact en route
   
   


Tarieven behandeling
| Regels en wetgeving | Verzekering en eigen risico | Persoonsgegevens en privacyNiet-chronische aandoeningen
Fysiotherapie voor niet-chronische aandoeningen wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor moet u een aanvullende verzekering afsluiten. Maar de kosten voor een aanvullende verzekering wegen niet altijd op tegen de kosten voor fysiotherapie. Als u bijvoorbeeld maar drie of vier keer fysiotherapie nodig heeftt, is het goedkoper om geen aanvullende verzekering af te sluiten.

Chronische aandoeningen
Fysiotherapie bij chronische aandoeningen (alle aandoeningen die onder de chronische aandoeningen vallen worden vergoed uit de basisverzekering, maar pas na de 20e behandeling). Op zorgvergoeding.com is de 'chronische lijst' te vinden. U kunt bij twijfel ook even contact opnemen. De eerste 20 behandelingen kunnen uit de afgesloten aanvullende verzekering worden vergoed, of komen voor eigen rekening. Voor fysiotherapie uit de aanvullende verzekering geldt het eigen risico niet, bij fysiotherapie uit de basisverzekering wel.

Soorten verzekeringen
Het verzekeringsstelsel biedt verschillende mogelijkheden aan polissen:

  • Een restitutie polis geeft vrije keuze in zorgverlener en geeft 100% vergoeding over contractvrije zorg.
  • Een natura/budget geeft beperkte keuze in zorgverlener en geeft gemiddeld 70% vergoeding van contractvrije zorg. Dit is dus van het marktconforme tarief wat individueel is vastgesteld door de desbetreffende zorgverzekering.